Τι «παίρνουν» οι γονείς από τα παιδιά;


Συνήθως οι γονείς αναφέρονται στα πράγματα που κάνουν για τα παιδιά τους, σε όλα αυτά που τους προσφέρουν και τους διδάσκουν. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη και πολλές φορές αυτά που μας δίνουν τα παιδιά είναι πολύ πιο σημαντικά. Ας δούμε, λοιπόν, τι μας δίνουν ή μας ξαναθυμίζουν τα παιδιά:
  • Μας μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Τόσες ερωτήσεις, τόσα «γιατί μαμά;» κάπως πρέπει να απαντηθούν. Όταν έχεις μικρό παιδί εκ των πραγμάτων φρεσκάρεις τις γνώσεις σου.
  • Μας θυμίζουν την μαγεία των γιορτών. Για τους ενήλικες γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα έχουν χάσει την μαγεία τους. Με ένα νήπιο στο σπίτι είναι σχεδόν αδύνατον να μην σας επισκεφτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.
  • Μας διασκεδάζουν με τα παιχνίδια τους. Πόσοι γονείς δεν «κόλλησαν» φτιάχνοντας γραμμές για τα τρενάκια των παιδιών τους ή δεν θυμήθηκαν ότι έχουν κι αυτοί κάπου ξεχασμένο ένα ποδήλατο που τους περιμένει.
  • Μας γνωρίζουν μουσεία και ζωολογικούς κήπους. Ας το παραδεχτούμε, τα παιδιά αποτελούν την τέλεια αφορμή για να επισκεφτούμε μουσεία, πάρκα, θέατρα, το πλανητάριο κλπ.
  • Μας ξαναθυμίζουν τα κλασσικά βιβλία. Δεν είναι υπέροχο να διαβάζετε στο παιδί σας κλασσικές ιστορίες και παραμύθια , όπως ακριβώς σας διάβαζαν οι γονείς σας πριν από πολλά χρόνια;
  • Μας διδάσκουν τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη. Μόνο όταν κάποιος γίνεται γονιός καταλαβαίνει το αληθινό νόημα της αγάπης, μιας αγάπης απόλυτης και καταλυτικής, που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συναίσθημα.